02 August 2010

A boy caught slept in a trolley

6 comments

Semalam gi jalan-jalan sambil membeli-belah di Tesco. After lebih kurang 20 minit pusing2 dlm Tesco sy perasan, apasal la senyap je Si Rafiq ni. Laaaa....

Tido rupanya..patut la senyap. Mmg jenis yang tak banyak kerenah Si Rafiq ni. Dalam troli pun layannnn..Dah dapat bas sebijik, so boleh tidooo hehehe...



For a better sleep, ibu tukar troli yang lebih 'selesa', walaupun kaki dah terjulur keluar.

21 July 2010

Happy Birthday to Hakim

0 comments

Hari ni birthday Hakim..3rd birthday.

Tak tau lagi nak celebrate camana, tunggu petang ni / malam ni.

Anyway, Happy Birthday sayang ibuuu....

Hapy birthday to you
Happy birthday to you
Happy birthday to abang Hakim
Happy birthday to youuuuu

Pagi tadi bila Hakim bangun je, terus nyanyi lagu Happy birthday kat Hakim. Mula-mula bangun nangis tp bila dah nanyi terus ok, senyum. Dah 2 kali ulang, saya stop. Hakim cakap 'nyanyi la lagi ibuuu..'

Aduss tak gi keje la ibu cam ni duk ulang2 nyanyi.

Kejap je 3 tahun masa berlalu. Dah mcm2 kerenah si Hakim ni. Semua yang kita buat semua dia nak tiru. Suka mengusik adik2 kat umah tp tulah kalau takde Hakim sure sunyi..Kadang geram kadang lucu..

Takde gambar nak taruk, gambar terbaru sume dlm hp + camera.

Semoga Hakim terus membesar dengan sihat dan menjadi anak soleh. Aminnnn..

01 July 2010

Alahai rumahkuuu....

0 comments

Dah lama sgt2 tak update blog ni, bukan setakat bersawang, dgn labah2 skali pun ada..kesiannya blog ku..

Dulu lama tak update blog sbb sibuk ngan jahit2, tp sekarang jahit pun saya dah lama 'rehat' sejak2 dah takde bibik ni. Kalau dulu anak2 dah tido boleh start jahit sbb takde orang kacau. Tapi skang ni, anak2 dah tido saya pun dah letih dgn semua keje rumah, end up hanya mampu memandang mesin jahit yg duk sebelah je ngan bilik tidur. Tak pun, tidurkan anak2, ngan saya2 sekali tertido mmmmm...

Kadang jeles tgk org boleh jahit mcm2, boleh plak update kat blog tiap2 ari. Jeles, jeles.. Orang lain keje jugak, ada anak cam saya jugak tp.. tulah. Nak kena tune balik rutin life ku lepas ni. Bila dah lama tak jahit rasa mcm tak produktif je. Pegi keje, balik keje, main ngan anak2, buat keje rumah, tido. Ruginya rasa.. tp bukannya bermakna rugi meluangkan masa kat umah ngan family, cuma rasa rugi sbb mesin jahit terbiar berhabuk mcm tu je, dan takut skill menjahit tu makin lama makin hilang.

So, plan saya lepas ni..gi Kamdar, carik kain nak buat sebijik blouse, pas tu kalau siap, boleh try buat baju kurung plak. Kalau baju kurung menjadik boleh la jahit baju raya sendiri tahun ni. Chewahh, plan bukan main. Kalau tak menjadik, nanti saya akan carik alasan lain utk tidak menjahit hehehe..Tp saya serius ni tau..Harap2 menjadi..


27 April 2010

Awards

0 comments

I'm so honoured to receive these 2 blogger awards from Zila @ mamadaniel.


Zila actually is my very first blogger friend masa sy mula kenal dunia blogging. I found that she is very talented sewist atau lagi tepat crafter, kira multi skill la dan rajin plak tu. Kadang tu jeles tgk hasil tangan dia, mcm2 dia hasilkan walau pun sibuk ngan kerja dan anak2. She's very inspiring..

1st award tu sy dah lama terima, dlm bulan lepas but since i was super bizi (bizi doing nothing??) at that time plus dgn broadband sy hilang masa tu, so tak dpt la nak update 'rumah no 14' ni. Sebabnya.. mmg sy tak sempat nak berblogging from office.

However, sewing activities still going on at rumah no 14. Still berjalan mcm biasa, kadang2 laju dan kadang2 tu sgt slow. To check out those activities, silalah ke sini. Cuma kdg tu terasa malas nak update blog, tu yg bersawang 'rumah no 14' ni hehe.

Ni dah dpt award kena bertambah rajin la update blog lepas ni hehe.

Thanks a lot, Zila. Love u :)


25 January 2010

Chomel

0 comments

Hadiahnya mmg CHOMEL CHOMEL belake..sungguh best hadiah yang Dila sediakan utk giveaway kali ni.


Tapi kalau diberi pilihan..dan jugak kalau menang, saya akan pilih Chomel Fabric Alphabet.




Kenapa saya pilih Chomel Fabric Alphabet?


Sebabnya, nak pilih nursing cover, anak saya dua2 dah stop breasfeeding. Nursing clip lagi lah saya tak guna. Mmmmmm paci clip? Okey jugak sebab anak saya hisap puting..tapiii kalau boleh tak nak bagi dia 24 jam 'memuting'. Burp cloth pun saya rasa saya tak berapa guna sgt sbb kalau time makan, kalau anak saya comot, saya akan lap je ngan tuala kecik.


So, the right choice definitely la fabric alphabet. Saya boleh ajar Hakim (my first son aged 2.5 years) ABC. Mesti Hakim boleh fokus sebab fabricnya sangattt ceria, very eye-catching.
Dan lagi.. senang utk disimpan, boleh lekat je kat fridge, tapi Dila ada magnet ke fabric alphabet ni? Takpe takpe, kalau takde magnet pun takpe, saya akan buatkan satu drawstring pouch utk letak alphabet ni. So that setiap kali Hakim selesai belajar ABC, dia boleh simpan baik2 dalam pouch tu. Sayang tau kalau hilang satu huruf nanti (macam la confirm dapat hehe..)
Yang paling penting, first time tgk mmg saya dah jatuh cinta! :)))
Amacam Dila, ok ke? Ada harapan nak menang tak? hehe. Kawan2 kalau nak menang hadiah best, let's join..

02 August 2010

A boy caught slept in a trolley

Semalam gi jalan-jalan sambil membeli-belah di Tesco. After lebih kurang 20 minit pusing2 dlm Tesco sy perasan, apasal la senyap je Si Rafiq ni. Laaaa....

Tido rupanya..patut la senyap. Mmg jenis yang tak banyak kerenah Si Rafiq ni. Dalam troli pun layannnn..Dah dapat bas sebijik, so boleh tidooo hehehe...



For a better sleep, ibu tukar troli yang lebih 'selesa', walaupun kaki dah terjulur keluar.

21 July 2010

Happy Birthday to Hakim

Hari ni birthday Hakim..3rd birthday.

Tak tau lagi nak celebrate camana, tunggu petang ni / malam ni.

Anyway, Happy Birthday sayang ibuuu....

Hapy birthday to you
Happy birthday to you
Happy birthday to abang Hakim
Happy birthday to youuuuu

Pagi tadi bila Hakim bangun je, terus nyanyi lagu Happy birthday kat Hakim. Mula-mula bangun nangis tp bila dah nanyi terus ok, senyum. Dah 2 kali ulang, saya stop. Hakim cakap 'nyanyi la lagi ibuuu..'

Aduss tak gi keje la ibu cam ni duk ulang2 nyanyi.

Kejap je 3 tahun masa berlalu. Dah mcm2 kerenah si Hakim ni. Semua yang kita buat semua dia nak tiru. Suka mengusik adik2 kat umah tp tulah kalau takde Hakim sure sunyi..Kadang geram kadang lucu..

Takde gambar nak taruk, gambar terbaru sume dlm hp + camera.

Semoga Hakim terus membesar dengan sihat dan menjadi anak soleh. Aminnnn..

01 July 2010

Alahai rumahkuuu....

Dah lama sgt2 tak update blog ni, bukan setakat bersawang, dgn labah2 skali pun ada..kesiannya blog ku..

Dulu lama tak update blog sbb sibuk ngan jahit2, tp sekarang jahit pun saya dah lama 'rehat' sejak2 dah takde bibik ni. Kalau dulu anak2 dah tido boleh start jahit sbb takde orang kacau. Tapi skang ni, anak2 dah tido saya pun dah letih dgn semua keje rumah, end up hanya mampu memandang mesin jahit yg duk sebelah je ngan bilik tidur. Tak pun, tidurkan anak2, ngan saya2 sekali tertido mmmmm...

Kadang jeles tgk org boleh jahit mcm2, boleh plak update kat blog tiap2 ari. Jeles, jeles.. Orang lain keje jugak, ada anak cam saya jugak tp.. tulah. Nak kena tune balik rutin life ku lepas ni. Bila dah lama tak jahit rasa mcm tak produktif je. Pegi keje, balik keje, main ngan anak2, buat keje rumah, tido. Ruginya rasa.. tp bukannya bermakna rugi meluangkan masa kat umah ngan family, cuma rasa rugi sbb mesin jahit terbiar berhabuk mcm tu je, dan takut skill menjahit tu makin lama makin hilang.

So, plan saya lepas ni..gi Kamdar, carik kain nak buat sebijik blouse, pas tu kalau siap, boleh try buat baju kurung plak. Kalau baju kurung menjadik boleh la jahit baju raya sendiri tahun ni. Chewahh, plan bukan main. Kalau tak menjadik, nanti saya akan carik alasan lain utk tidak menjahit hehehe..Tp saya serius ni tau..Harap2 menjadi..


27 April 2010

Awards

I'm so honoured to receive these 2 blogger awards from Zila @ mamadaniel.


Zila actually is my very first blogger friend masa sy mula kenal dunia blogging. I found that she is very talented sewist atau lagi tepat crafter, kira multi skill la dan rajin plak tu. Kadang tu jeles tgk hasil tangan dia, mcm2 dia hasilkan walau pun sibuk ngan kerja dan anak2. She's very inspiring..

1st award tu sy dah lama terima, dlm bulan lepas but since i was super bizi (bizi doing nothing??) at that time plus dgn broadband sy hilang masa tu, so tak dpt la nak update 'rumah no 14' ni. Sebabnya.. mmg sy tak sempat nak berblogging from office.

However, sewing activities still going on at rumah no 14. Still berjalan mcm biasa, kadang2 laju dan kadang2 tu sgt slow. To check out those activities, silalah ke sini. Cuma kdg tu terasa malas nak update blog, tu yg bersawang 'rumah no 14' ni hehe.

Ni dah dpt award kena bertambah rajin la update blog lepas ni hehe.

Thanks a lot, Zila. Love u :)


25 January 2010

Chomel

Hadiahnya mmg CHOMEL CHOMEL belake..sungguh best hadiah yang Dila sediakan utk giveaway kali ni.


Tapi kalau diberi pilihan..dan jugak kalau menang, saya akan pilih Chomel Fabric Alphabet.




Kenapa saya pilih Chomel Fabric Alphabet?


Sebabnya, nak pilih nursing cover, anak saya dua2 dah stop breasfeeding. Nursing clip lagi lah saya tak guna. Mmmmmm paci clip? Okey jugak sebab anak saya hisap puting..tapiii kalau boleh tak nak bagi dia 24 jam 'memuting'. Burp cloth pun saya rasa saya tak berapa guna sgt sbb kalau time makan, kalau anak saya comot, saya akan lap je ngan tuala kecik.


So, the right choice definitely la fabric alphabet. Saya boleh ajar Hakim (my first son aged 2.5 years) ABC. Mesti Hakim boleh fokus sebab fabricnya sangattt ceria, very eye-catching.
Dan lagi.. senang utk disimpan, boleh lekat je kat fridge, tapi Dila ada magnet ke fabric alphabet ni? Takpe takpe, kalau takde magnet pun takpe, saya akan buatkan satu drawstring pouch utk letak alphabet ni. So that setiap kali Hakim selesai belajar ABC, dia boleh simpan baik2 dalam pouch tu. Sayang tau kalau hilang satu huruf nanti (macam la confirm dapat hehe..)
Yang paling penting, first time tgk mmg saya dah jatuh cinta! :)))
Amacam Dila, ok ke? Ada harapan nak menang tak? hehe. Kawan2 kalau nak menang hadiah best, let's join..

Award from Zila

Award from Zila

Award from Zila

Award from Zila

Enews And Updates

Followers

Advertisement

DIY Bag Lover
 

Copyright 2008 All Rights Reserved | Blogger Template by Bloganol and Smart Blogging Tips | Distributed by Deluxe Templates