15 June 2009

Wedding Anniversary Gift



Taraaaaa...






Ni la anniversary gift dari hubby aku for our 5th anniversary. Anniversary aku dah lama sebenarnya, 2 Mei lepas tp tak berkesempatan nak post kat blog ni sebab masa tu aku dah addicted dengan menjahit hehe.

Gift ni aku yg 'suggest' sebenarnya hehehe..Boley tak?? Dah hubby aku tanya nak hadiah apa, aku cakap la nak mesin jahit. It's a perfect and meaningful gift since i'm into sewing lately ni. Happy sgt dah ada mesin jahit sendiri. Macam2 duk terbayang dlm kepala apa yg aku nak jahit.

Antaranya..


  1. Fabric basket (dah berjaya buat)
  2. Coin purse (dah siap jugak..tp nak buat lagi hehe)
  3. Tote bag
  4. Grab bag
  5. Hobo bag
  6. Picnic bag dan segala mcm jenis bag lagi la..
  7. Pencil case
  8. Baju kurung & blouse (untuk pakai sendiri je..)
  9. Purse / clutch (still searching for the tutorial. Anybody yang willing utk share?)
  10. Of course ..Quilt for Hakim and Rafiq (Mickey Mouse theme)
  11. Dan banyak lagi lah..

Dah byk aku kumpul tutorial, cuma masa je yg belum mengizinkan. So lepas ni boleh la jalankan projek :)


Thanks my dear =)

9 comments:

Cik As said...

Bast ..
saya pun guna mesin tuh .. mase tu baru je menang CASH dari baba's contest ... pastu minta hubby belikan ..
puas hati memakainya ..
TAHINAH .. Hubby u memang ROCK

Akmal said...

mmg puas hati kan..
puas jugak la 'mengconvincekan' yg isteri dia ni serius nak menjahit hehehe..
dah nampak hasil baru la dia percaya =)

MamaDaniel said...

bestnyer dpt hadiah mesin jahit.. apa lg.. makin aktifla akmal.. untung hakim & rafiq. tapi untuk cik abang tu jgn dilupakan tau.. hehe...

Akmal said...

cik abang dah request baju melayu hehehe..wajib kena belajar la pas ni..
harap2 terlaksana la sume projek yg dlm list tu..insyaAllah

Hobby Mummy said...

panjangnyer list project Akmal.......InsyaAllah hubby dah bagi restu tu...:D

Nurain said...

hi akmal... saya pun guna mesin jahit dan mesin jahit tepi singer... tapi model yang lama... saya beli tahun 1997... dah lebih 10 tahun dah... tapi Singer ni bagus...

tahun lepas saya beli mesin sulam Epal... seronok menyulamlah sekarang ni...

Nurain said...

eh.. bukan 1997 tapi 1995... lagi lama... saya pun org lama, dah nak masuk 16th wedding anniversary dah...

menjahit sejak sekolah menengah lagi.. rajin buat pouch untuk kawan2 masa di ITM (skrg UITM).

GABAN said...

wahhh, best yer dpt hadiah mesin jahit mcm ni, mesin kita serupa...heheheh..

ok ke mesin sulam epal, sy skrg tgh fikir2 nak beli mesin sualm Singer Futura tu..

Anasfadilah said...

saya pun teringin nak yang ini,best la..happy anni ;)

Post a Comment

15 June 2009

Wedding Anniversary Gift

Taraaaaa...






Ni la anniversary gift dari hubby aku for our 5th anniversary. Anniversary aku dah lama sebenarnya, 2 Mei lepas tp tak berkesempatan nak post kat blog ni sebab masa tu aku dah addicted dengan menjahit hehe.

Gift ni aku yg 'suggest' sebenarnya hehehe..Boley tak?? Dah hubby aku tanya nak hadiah apa, aku cakap la nak mesin jahit. It's a perfect and meaningful gift since i'm into sewing lately ni. Happy sgt dah ada mesin jahit sendiri. Macam2 duk terbayang dlm kepala apa yg aku nak jahit.

Antaranya..


  1. Fabric basket (dah berjaya buat)
  2. Coin purse (dah siap jugak..tp nak buat lagi hehe)
  3. Tote bag
  4. Grab bag
  5. Hobo bag
  6. Picnic bag dan segala mcm jenis bag lagi la..
  7. Pencil case
  8. Baju kurung & blouse (untuk pakai sendiri je..)
  9. Purse / clutch (still searching for the tutorial. Anybody yang willing utk share?)
  10. Of course ..Quilt for Hakim and Rafiq (Mickey Mouse theme)
  11. Dan banyak lagi lah..

Dah byk aku kumpul tutorial, cuma masa je yg belum mengizinkan. So lepas ni boleh la jalankan projek :)


Thanks my dear =)

9 comments:

Cik As said...

Bast ..
saya pun guna mesin tuh .. mase tu baru je menang CASH dari baba's contest ... pastu minta hubby belikan ..
puas hati memakainya ..
TAHINAH .. Hubby u memang ROCK

Akmal said...

mmg puas hati kan..
puas jugak la 'mengconvincekan' yg isteri dia ni serius nak menjahit hehehe..
dah nampak hasil baru la dia percaya =)

MamaDaniel said...

bestnyer dpt hadiah mesin jahit.. apa lg.. makin aktifla akmal.. untung hakim & rafiq. tapi untuk cik abang tu jgn dilupakan tau.. hehe...

Akmal said...

cik abang dah request baju melayu hehehe..wajib kena belajar la pas ni..
harap2 terlaksana la sume projek yg dlm list tu..insyaAllah

Hobby Mummy said...

panjangnyer list project Akmal.......InsyaAllah hubby dah bagi restu tu...:D

Nurain said...

hi akmal... saya pun guna mesin jahit dan mesin jahit tepi singer... tapi model yang lama... saya beli tahun 1997... dah lebih 10 tahun dah... tapi Singer ni bagus...

tahun lepas saya beli mesin sulam Epal... seronok menyulamlah sekarang ni...

Nurain said...

eh.. bukan 1997 tapi 1995... lagi lama... saya pun org lama, dah nak masuk 16th wedding anniversary dah...

menjahit sejak sekolah menengah lagi.. rajin buat pouch untuk kawan2 masa di ITM (skrg UITM).

GABAN said...

wahhh, best yer dpt hadiah mesin jahit mcm ni, mesin kita serupa...heheheh..

ok ke mesin sulam epal, sy skrg tgh fikir2 nak beli mesin sualm Singer Futura tu..

Anasfadilah said...

saya pun teringin nak yang ini,best la..happy anni ;)

Post a Comment

Award from Zila

Award from Zila

Award from Zila

Award from Zila

Enews And Updates

Followers

Advertisement

DIY Bag Lover
 

Copyright 2008 All Rights Reserved | Blogger Template by Bloganol and Smart Blogging Tips | Distributed by Deluxe Templates