14 January 2010

Shoe (Telekong) Bag




This shoe bag (untuk dijadikan telekong bag) was requested by my colleague, Asma. Fabric ni tuan dia sendiri yang pilih masa kitorang pegi jalan2 shopping kain kat Nilai. Bag ni saya dah siapkan seminggu lebih yang lepas tapi terlambat sikit post kat sini.

This is my 1st attempt making this bag. Nampak cam simple nak buat tapi sebenarnya agak keliru jugak la. Tutorial nya saya dapat dr DIY Bag Lover. Maybe silap teknik. Saya rasa mesti ada cara yang lebih senang utk buat shoe bag ni. Nanti saya search tutorial lain yang lebih senang and make more shoe bags.


2 comments:

MamaDaniel said...

cantik la.. kemas je jahitan cik akmal kita nih.. fabrik ni jenis yg tebal tu ek?

akmal said...

ha ah fabric tebal yg guna utk buat langsir..takde la kemas mana pun zila, ada jugak yg terbabas kluar dr track hehe.

Post a Comment

14 January 2010

Shoe (Telekong) Bag


This shoe bag (untuk dijadikan telekong bag) was requested by my colleague, Asma. Fabric ni tuan dia sendiri yang pilih masa kitorang pegi jalan2 shopping kain kat Nilai. Bag ni saya dah siapkan seminggu lebih yang lepas tapi terlambat sikit post kat sini.

This is my 1st attempt making this bag. Nampak cam simple nak buat tapi sebenarnya agak keliru jugak la. Tutorial nya saya dapat dr DIY Bag Lover. Maybe silap teknik. Saya rasa mesti ada cara yang lebih senang utk buat shoe bag ni. Nanti saya search tutorial lain yang lebih senang and make more shoe bags.


2 comments:

MamaDaniel said...

cantik la.. kemas je jahitan cik akmal kita nih.. fabrik ni jenis yg tebal tu ek?

akmal said...

ha ah fabric tebal yg guna utk buat langsir..takde la kemas mana pun zila, ada jugak yg terbabas kluar dr track hehe.

Post a Comment

Award from Zila

Award from Zila

Award from Zila

Award from Zila

Enews And Updates

Followers

Advertisement

DIY Bag Lover
 

Copyright 2008 All Rights Reserved | Blogger Template by Bloganol and Smart Blogging Tips | Distributed by Deluxe Templates